Managerul dezvoltatorului imobiliar autohton Impact, Dan Ioan Popp a afirmat ca preturile apartamentelor noi vor scadea cu pana in 10% pana la sfarsitul acestui an.

Cauzele acestei scaderi sunt multiple si legate atat de criza financiara globala si impactul ei asupra pietei interne cel putin la nivel de incredere a potentialilor cumparatori, dar si noul regulament al BNR ce va intra in vigoare de la 6 octobrie si va determina diminuarea numarului de persoane eligibile la contractarea unui credit.

De asemenea, Popp a criticat infrastructura, considerand ca investitiile sunt insuficiente si determina costuri suplimentare pentru dezvoltatori, costuri care se vad in nivelul preturilor.

Prezent la acelasi eveniment ministrul Economiei si Finantelor,Varujan Vosganian a afirmat ca infrastructura este cea mai mare piedica in dezvoltarea economica a Romaniei.

O alta problema identificata de seful Impact a fost si lipsa fortei de munca, mai ales a celei calificate. “Pe piata exista 300.000 de case de o calitate execrabila construite de neprofesionisti. Sunt unii frizeri, bucatari, pompieri care in timpul liber se cred constructori, iar lipsa lor de pregatire afecteaza grav calitatea lucrarilor”, considera Popp.