Băneasa Investments, societate prin care Popoviciu îşi desfăşoară investiţiile imobiliare, a depus actele necesare obţinerii unui Plan Urbanistic Zonal pentru un teren de 1,5 hectare pe care îl deţine pe fosta platformă Pipera de la intersecţia Bulevardului Barbu Văcărescu cu Şoseaua Pipera, mai exact pe strada Gara Herăstrău, nr. 4. (vezi galeria foto)

Direcţia de Urbanism a Primăriei Municipiului Bucureşti a acordat în luna aprilie un aviz preliminar în care se precizează că înălţimea maximă a clădirilor trebuie să fie de 70 de metri, la un regim de 15 etaje. Procentul de Ocupare a Terenului avizat este de 60% la un Coeficient de Utilizare a Terenului de patru. (vezi avizul preliminar aici)

Mişcarea lui Popoviciu poate fi motivată şi de intenţia de vânzare a terenului, a cărui valoare poate ajunge la circa 6,75 mil. euro ţinând cont de preţurile din zonă.

Barbu Văcărescu-Calea Floreasca s-a transformat în ultimii ani într-un adevărat pol de atracţie pentru clădiri de birouri cu regim mare de înălţime. Lângă terenul celor de la Băneasa Investments funcţionează deja Nusco Tower, care are 18 etaje şi o înălţime de 75 metri, iar pe fosta fabrică de Elemente pentru Automatizări (FEA) se construieşte Sky Tower, cea mai înaltă clădire din România – cu o înălţime de 137 metri şi 37 de etaje – alături de un nou mall denumit Promenada.

Gabriel Popoviciu deţine, alături de asociaţii săi, cel mai mare centru comercial din ţară, Băneasa Shopping City, cu o suprafaţă de circa 105.000 mp. Controversatul om de afaceri a investit până acum circa 300 mil. euro în circa 300 locuinţe de lux, un parc de afaceri de 160.000 mp şi în cel mai mare centru comercial din România, toate cuprinse în gigantul proiect Băneasa. Pe lângă acest proiect, el a mai cumpărat la licitaţie în 2010 proiectul falimentar Tiago Mall din Oradea pentru 30,5 mil. euro şi a mai investit încă 20 mil. euro în finalizarea şi lansarea lui pe piaţă. El mai deţine şi hotelurile Howard Johnson, Ramada Plaza şi Ramada Parc şi restaurantele KFC din România.

Popoviciu se poziţionează pe locul 13 în ultima ediţie a TOP 300 Capital cu o avere estimată la 410-440 mil. euro.