‘Am discutat (cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional, ai Comisiei Europene şi Băncii Mondiale – n.r) despre ce dorim să facem în perioada următoare şi în 2013, fie că e vorba despre modul de încasare a TVA sau de sprijinul din punctul de vedere fiscal pentru agricultură, domeniu afectat de secetă. Vreau să spun că toate schimbările de sistem fiscal, în ceea ce priveşte taxele şi impozitele, se implementează numai după ce avem un acord clar cu creditorii noştri internaţionali’, a precizat Victor Ponta.

Şeful Executivului a menţionat că Guvernul este decis să păstreze şi să respecte toate condiţiile macroeconomice stabilite cu partenerii internaţionali ce ţin de deficitul bugetar, datoria publică şi reformele structurale.

‘Este important să păstrăm stabilitatea şi predictibilitatea politicilor economice şi fiscale. Toate politicile economice şi fiscale rămân stabile. Instituţiile statului îşi fac în continuare datoria’, a precizat Ponta.

El a arătat că a fost apreciată adoptarea legislaţiei în domeniul gazelor şi energiei electrice şi se va merge mai departe cu listarea pe bursă şi privatizarea companiilor de stat.
SURSA: Agerpres