‘Astăzi facem un pas mic pentru buget, dar un pas mare pentru ideea pe care vrem să o transmitem. Reducem numărul de consilieri de la fiecare ministru şi secretar de stat şi şef de agenţie cu grad de secretar de stat. E un semnal pe care după aceea, până în luna martie, fiecare dintre miniştri, după aprobarea bugetului, trebuie să îl continue şi anume reducerea la jumătate a tuturor funcţiilor de conducere din aparatul central – directori generali, directori, şefi de servicii, la jumătate. O să vedeţi că funcţionează ministerele şi cu jumătate din funcţiile de conducere. Trebuie redus în continuare, acolo unde este cazul, aparatul central care nu este absolut necesar’, a explicat premierul.

De asemenea, primul ministru s-a referit şi la posibilitatea ca în prima parte a anului să se realizeze o restructurare "adevărată, nu una făcută cu toporul" în ceea ce priveşte structurile deconcentrate şi companiile cu mulţi angajaţi.

"O să discutăm cu FMI şi cu Ministerul Finanţelor şi capacitatea de a plăti la un moment dat, mai bine, pe cei care care au performanţă, dar asta ţine de o idee de restructurare a aparatului central. Apoi, pe măsură ce mergem, avansăm şi cu regionalizarea. Cred că acelaşi lucru trebuie să facem şi, în primul rând, în structurile deconcentrate, unde nimeni nu mai ştie acum câte mii de oameni avem în tot felul de structuri deconcentrate, în companii şi acolo domnul Niţă, Fenechiu, Vosganian, cei care aveţi companii mari, cu sute şi mii şi oameni în plus prin birouri…să reuşim în acest an să facem o adevărată restructurare, dar nu una făcută cu toporul – 25% şi la ăla care are coada mai lungă şi la ăla care are coada mai scurtă. O restructurare care să aibă un sens şi să explicăm de ce într-un loc am redus cu 5, iar în alt loc cu 500. Sunt obiective pe care le putem face în prima parte a anului", a mai spus Ponta.
Sursa: Agerpres