"Până pe 15 februarie, trebuie să spunem companiilor care au câştigat prima fază a procedurii "semnăm" sau "nu semnăm", pentru că nu mai putem să stăm, am întâziat opt luni", a spus premierul.

El a precizat că, în cazul semnării contractului, construcţia va începe în maximum 60 de zile de la data semnării, respectiv până la 15 aprilie. "Sper că nu mai suntem în direct (pe posturile de televiziune  – n.r.), ca să vă spun că pe Comarnic-Brasov pot să îmi fac un doctorat", a spus Ponta.

"Dacă nu există un acord, nu are rost să pornim. Contractul se termină în trei ani, e vorba de obligaţii pe 30 de ani ale statului, ori dacă cineva zice că nu e bine şi opreşte când vine la guvernare, nu are rost să-l mai pornim, că păţim ca şi cu autostrada Transilvania. Dacă toată lumea este de acord, îl facem. Este o chestiune de responsabilitate şi, din punctul meu de vedere, ar trebui să pornim proiectul. Este un proiect scump, cu obligaţii multe, pe 30 ani, dar este un proiect strategic esenţial pentru România", a completat Ponta.

Știre în curs de actualizare