În replică, ambasadorul Germaniei la Bucureşti a spus că oficialii din ţara sa nu-i cer prim-ministrului român să vorbească limba germană.

‘Voi încerca şi eu să-mi prezint mesajul în franceză, nu doar pentru a demonstra că suntem o ţară francofonă şi francofilă. Adevărul este că în ultimele zile am vorbit mult în engleză, franceză, italiană, portugheză. Din păcate, nu vorbesc germană. Trebuie învăţată. Acest lucru este foarte clar, în Europa de astăzi. Dar sunt foarte mândru să vorbesc franceza’, a spus Ponta, în discursul susţinut la recepţia oferită cu ocazia Zilei Naţionale a Republicii Franceze.

La finalul discursurilor, premierul Ponta, preşedintele interimar Crin Antonescu şi ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, au avut o scurtă conversaţie cu ambasadorul german la Bucureşti, Andreas von Mettenheim.

La final, diplomatul german le-a declarat jurnaliştilor că i-a spus lui Ponta că este suficient pentru dialogul cu Germania dacă ştie engleza şi franceza.

‘În Europa trebuie să ştii cel puţin două limbi ale ţărilor membre UE, iar el vorbeşte engleza şi franceza şi asta este destul de bine. Şi cred că nu are suficient timp să înveţe germana în aceste zile. Oficialii germani nu îi cer premierului să vorbească germana. Poate vorbi şi în altă limbă şi dialogul există’, a spus ambasadorul.
sursa:Agerpres