Iată ce a scris Ponta pe reţeaua de socializare:

"1. Legea Amnistiei Fiscale adoptată de Parlament la propunerea Guvernului nu a fost (din păcate) publicată în Monitorul Oficial deoarece Preşedintele României NU a emis decretul de promulgare !

2. Ordonanţă simplă care priveşte mărirea salariilor demnitarilor ( agreată şi dorită de Preşedintele României) a fost publicată imediat deoarece a fost semnată de Premierul interimar ( dacă mandatul acestuia înceta trebuia semnată de mine şi eu am spus clar că nu o voi face )!

Bănuiesc că după ce va vor certă la PNL pentru aceste întrebări neinspirate nu veţi mai reveni! O zi bună! "

Potrivit amosnews.ro, prim-vicepreședinte PNL, Andreea Paul, i-a transmis premierului Victor Ponta următoarea scrisoare:

"Având în vedere că Regia Autonomă Monitorul Oficial se află în subordinea Guvernului din anul 2012, vă rog să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Cum explicați faptul că Legea Amnistiei Fiscale adoptată de Parlament în data de 25 iunie a.c. și care vizează sute de mii de profesii liberale nu a fost publicată nici până astăzi, 17 iulie 2015 ? În schimb, Ordonanța de Guvern care vizează salariile celor 48 de înalți demnitari a fost publicată în 48 de ore de la adoptare.

2. Cine este responsabil pentru întârzierea publicării acestor acte normative în Monitorul Oficial și ce sancțiune le veți aplica?

Vă mulțumesc"