Politicienii vor putea modera emisiuni cultural-artistice dupa ce Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis sa modifice in acest sens art. 73 din Condul pentru reglementarea continutului in audiovizual.

 

Potrivit modificarilor aduse art. 73 din Cod, parlamentarii, reprezentantii Guvernului si ai Administratiei Publice centrale si locale, reprezentantii Administratiei Prezidentiale sau persoanele cu functii in structura partidelor politice sau purtatori de cuvant ai acestora vor putea edita, modera sau realiza emisiuni cultural-artistice.

 

CNA a mentinut restrictiile in ceea ce priveste emisiunile sportive, politice, economice si religioase.Rasvan Popescu, membru CNA, a explicat pentru Capital ca decizia Consiliului are la baza dorinta de reduce restrictiile pentru oamenii de cultura de valoare care au functii publice sau politice. “In plus, emisiunile culturale au audiente foarte mici, nu poti castiga o cota consistenta de simpatie din partea publicului”, a conchis Popescu.

 

Printr-o astfel de decizie, persoane publice precum Adrian Paunescu sau Horia-Roman Patapievieci ar putea reveni in televiziune.

Modificarea va intra in vigoare dupa publicarea acesteia in Monitorul Oficial. 

Sursa: Capital 13 Iunie 2007