Este vorba despre categoria celor care au obtinut permisul in provincie, dar intre timp au devenit cetateni ai Capitalei. Politia judeteana care a emis documentul trebuie sa confirme valabilitatea acestuia, trimitand la Bucuresti fisa permisului. O simpla formalitate, sunt asigurati cei in cauza de catre functionarii de la ghiseele Politiei rutiere. Reveniti peste doua-trei saptamani.
„Se intampla in aprilie, isi aminteste un sofer patit. Am revenit in mai, pentru ca atunci expira valabilitatea permisului. Buclucasa fisa nu ajunsese inca. Cei de la Udriste mi-au pus o stampila sa mai pot circula o perioada si m-au sfatuit sa revin periodic. M-am conformat. Din aprilie si pana in octombrie am revenit din doua in doua saptamani, pierzand ore intregi la coada.
In octombrie, cand mi s-a prelungit valabilitatea vechiului permis printr-o noua stampila (cea veche expirase), am cerut din nou explicatii. „Cei din provincie se misca incet. Poate aveti dumneavoastra o relatie ca lucrurile sa se rezolve mai repede. Mi-am amintit de Garcea si am ras amar”, spune interlocutorul nostru.
Pe langa nervi si timp pierdut, soferii in cauza trebuie sa scoata si bani in plus din buzunar. Daca in aprilie taxa de preschimbare a permisului era de 244.000 lei, in octombrie ea crescuse la 282.000 lei. Majorarea este suportata de conducatorul auto, desi vina tergiversarii actelor apartine Politiei romane