Furturile din locuinţe au crescut şi din cauza faptului că a crescut numărul infracţiunilor în care autorii şi-au declinat calităţi oficiale spunând că lucrează la Enel, Distrigaz, primărie sau dezinsecţie.

De asemenea, anul precedent s-au înregistrat 256 de infracţiuni în unităţile de învăţământ sau în zonele limitrofe acestora, valoare ce se situează sub media ultimilor patru ani, potrivit Poliţiei Capitalei. Dintre acestea, 85% sunt săvârşite în şcoli.

În ceea ce priveşte evaziunea fiscală, aceasta reprezintă 27% din totalul criminalităţii economico-financiare sesizate.

În anul 2012 poliţiştii bucureşteni au destructurat mai multe grupări infracţionale, aproape 500 de persoane fiind cercetate în stare de reţinere sau au fost arestate.

Potrivit Poliţiei Capitalei, anul trecut peste 60% din cauzele cu autori necunoscuţi au fost soluţionate, fiind cercetate peste 800 de persoane.

Infracţionalitatea se menţine sub media criminalităţii calculată pentru ultimii patru ani, numărul total al infracţiunilor scăzând cu 4,5% de la aproape 93.000 în 2011 la circa 89.000 în 2012.

Totodată, anul trecut s-a înregistrat cel mai redus număr al persoanelor decedate în accidente rutiere din ultimii zece ani.