Decizia a fost luată în Colegiul Director Naţional al PNL care se desfăşoară la Poiana Braşov.

Tema acestei moţiuni de cenzură vizează situaţia premierului Victor Ponta, care a fost trimis în judecată de DNA în dosarul Rovinari-Turceni pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor, fapte săvârşite în calitate de avocat.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, la Ploieşti, că nu crede că o viitoare moţiune de cenzură a PNL ar avea şanse să treacă, afirmând că un astfel de demers nu poate genera schimbarea din funcţie a premierului Victor Ponta.

''Nu cred că are şanse (moţiunea de cenzură – n.r.). Nu e o noutate că PNL anunţă o moţiune de cenzură. (…) Nu moţiunea de cenzură a PNL poate să genereze sau nu o schimbare a lui Victor Ponta'', a declarat Dragnea, răspunzând unor întrebări.

La sfârşitul sesiunii parlamentare trecute, plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a respins moţiunea de cenzură iniţiată de PNL, intitulată 'Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!', cu 194 de voturi 'pentru' şi 13 'împotrivă'. AGERPRES