Seria controalelor a vizat unităţile amplasate în cele şapte zone de interes turistic – Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. 

Inspectorii au controlat 71 de restaurante, 4 pizzerii, 6 cantine, 28 de unităţi tip fast-food, 5 braserii, 17 unităţi de tip bufet, 20 de baruri, un snack-bar, un cafe-bar, o unitate tip bistro, 28 de magazine alimentare, 4 cofetării şi patiserii, 11 laboratoare de cofetărie şi patiserie, 3 tonete de îngheţată, o pensiune, 2 depozite alimentare şi o unitate de produse congelate. 

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, manipularea necorespunzătoare a produselor, ambalarea şi etichetarea necorespunzătoare, condiţii necorespunzătoare de igienă în spaţiile de producţie, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. 

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 6 restaurante, 3 unităţi tip fast-food, 1 unitate tip bufet, un magazin alimentar, un laborator cofetărie şi patiserie, 5 baruri şi un depozit alimentar au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 36.000 de lei. A fost elaborată o Ordonanţă de suspendare temporară a activităţii pentru un depozit alimentar. 

De asemenea, ANSVSA pune la dispoziţia celor interesaţi numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obţine informaţii referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranţei alimentelor. Acest număr va funcţiona în paralel cu numărul Call – Center-ului ANSVSA – 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice reţea de telefonie.