„Nu vom închide mallurile în întregime, ci în faze. Vom începe întâi cu Plaza România în primăvară, iar Bucureşti Mall, după trei luni. Sunt clădiri vechi, care au fost extinse deja de câteva ori, şi vrem să preîntâmpinăm eventualele probleme tehnice care pot apărea. În unele cazuri vom fi nevoiţi să mutăm chiriaşii, dar avem deja unele magazine goale“, a declarat pentru Capital Ali Ergun Ergen, CEO Anchor Grup.

Reamenajarea și reconfigurarea celor două obiective de retail va crește cu până la 20% suprafața închiriabilă. Investiţiile alocate pentru acest proiect vor atinge 50 mil euro, bani ce vor proveni exclusiv din sursele proprii ale dezvoltatorului. Astfel, valoarea totală a investițiilor Anchor Grup în România se va ridica la peste 350 mil. euro. În urma extinderii, cele două malluri vor depăşi 100.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă. Anchor Grup va deține astfel aproximativ 25% din suprafața premium de retail din București.

Ce se va modifica

Transformarea mallurilor propune o nouă arhitectură, un nou design interior, noi spații de divertisment și un nou circuit de shopping. București Mall va aduce în prim plan spațiile verzi, precum și zonele deschise de lounge și relaxare, iar Plaza Romania va beneficia de unul dintre cele mai mari parcuri de distracții indoor din Estul Europei.

„Dezvoltarea pieței de retail din România a început cu București Mall și Plaza Romania, în urmă cu 13, respectiv opt ani. Proiectele actuale vor seta un nou standard în industrie. Ne-am ancorat foarte serios strategia în analizele de evaluare a zonelor de proximitate – ceea ce în retail numim trade area – și a profilului clienților”, a declarat Ali Ergun Ergen.

Pe lângă cele două malluri, turcii mai au în Bucureşti proiectul rezidenţial InCity, clădirea de birouri Anchor Plaza şi scheletul celei de-a doua clădiri de birouri, Anchor Plaza Metropol, a cărei lucrări au fost oprite la începutul crizei financiare.

Citiţi mâine un interviu cu Ali Ergun Ergen, părintele retailului românesc, despre cum vede acesta convieţuirea dintre mallurile bucureştene