Kelemen Hunor vrea ca maghiarii să voteze UDMR

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a afirmat marți că este crucial ca Uniunea să obțină cel puțin 90% din voturile maghiarilor. Hunor s-a referit la procentul celor carese prezintă la urne. Asta, după cum spune, deoarece rezultatul de 50% nu este suficient și ar însemna o înfrângere.

„Dacă nu am 90% şi ceva la sută nu am reprezentare proporţională”, a subliniat Hunor.

În cadrul emisiunii „Insider Electoral” de la Prima News, Kelemen Hunor a subliniat că partidul său trebuie să fie mereu pregătit să se adreseze electoratului. Și să solicite votul acestuia, în orice moment.

”Pe noi nu ne avantajează şi nu ne dezavantajează, noi trebuie să mergem să spunem asta am făcut în acest mandat, asta este munca noastră, şi cerem votul electoratului nostru. La noi lucrurile sunt foarte simple de fapt dar extrem de complicate, de 34 de ani”, a spus liderul UDMR.

”UDMR trebuie să obţină cel puţin 90% din votul maghiarilor care se duc la vot, cu 50% nu fac nimic, am pierdut. Cu 75%, cu două treimi, dacă nu am 90% şi ceva la sută nu am reprezentare proporţională. De aceea la noi tot timpul se pune problema de a păstra electoratul. Noi ştim ce avem de făcut”, a completat Kelemen Hunor.

A subliniat faptul că într-un an marcat de atât de multe provocări și dezinformare, este imposibil de prezis cum va reacționa electoratul.

Autonomia Ținutului Secuiesc, din nou motiv de tensiune

Altfel, liderul Forței Civice Maghiare (MPE), József Kulcsár-Terza, l-a criticat dur pe premierul Marcel Ciolacu după declarațiile privind Ținutul Secuiesc. Kulcsár-Terza a spus că Ținutul Secuiesc va rămâne o realitate indiferent de schimbările politice.

În cadrul ședinței plenare de marți a Camerei Deputaților, tensiunile au crescut în urma declarațiilor privind Ținutul Secuiesc făcute de liderul Forței Civice Maghiare (MPE), József Kulcsár-Terza. Acesta a criticat ferm poziția premierului Marcel Ciolacu. El a subliniat că Ținutul Secuiesc va rămâne o realitate indiferent de schimbările politice.

„Ținutul Secuiesc va exista chiar și atunci când Marcel Ciolacu, ca politician, va fi fost demult uitat”, a declarat József Kulcsár-Terza, relatează Rador.

Deputatul, care a obținut mandatul de parlamentar pe listele UDMR, a declarat că „Ciolacu este mai rău decât Ceaușescu”.

„Domnule Ciolacu! Eu nu sunt român, noi, maghiarii şi secuii din România nu suntem români. Suntem cetăţeni români pentru că asta a vrut istoria”, a declarat József Kulcsár-Terza, care a adăugat că „Europa susține autonomia”.