Planul de relansare a lui Barack Obama a fost inca de la inceput intampinat cu neincredere de catre membrii republicani care au refuzat sa voteze in favoarea lui. Acum, dupa ce a fost votat si promulgat de catre presedinte, o serie de guvernatori americani au inceput sa ameninte ca vor refuza sa accepte banii pusi la dispozitie de catre acest plan.

Astfel, guvernatorul republican al statului Carolina de Sud a declarat ca banii pe care Obama i-a pus la dispozitie in cadrul planului sau nu vor putea crea noi locuri de munca.

Alti guvernatori republicani au adaugat ca in cazul in care vor accepta acesti bani, vor fi obligati sa se  angajeze in programe de acordare a unor indemnizatii foarte costisitoare si care nu sunt viabile pe termen lung.

Analistii afirma ca o cauza a refuzului republicanilor de a se pune de acord cu planul de relansare a lui Obama este teama de esec pe care ar putea sa-l aiba planul, cu atat mai mult cu cat planul de sprijinire a sistemului bancar nu a fost primit cu ochi buni de catre pietele financiare.

Sursa: rtl.be