Cunoscuta prezentatoare de la Realitatea TV, Denise Rifai, spune că are o serie de informaţii surprinzătoare, pe surse, care spun că Dragnea are deja un plan dacă Iohannis îl va refuza pe Nicolicea drept ministru. Astfel, se pare că PSD a găsit metoda prin care poate trece peste acordul preşedintelui în această privinţă.

„Am informații bombă: se pare că PSD are un plan B, în cazul în care Klaus Iohannis va refuza propunerile de miniștri. Social-democrații fac pregătiri pentru restructurarea guvernului. Asta este o procedură care necesită un nou vot de încredere în Parlament, dar nu și semnătura președintelui. Adică, dacă Iohannis va continua în stilul în care am văzut că începe să se așeze și să amâne cât se poate de mult propunerie pentru viitorii miniștri, surse din PSD spun că aleșii partidului, parlamentarii, au fost contactați după ședința pe care am văzut-o ieri la PSD, pentru a li se cere prezența obligatorie miercuri. Deci toată lumea să fie miercuri în parlament. Bomba bombelor, însă, Liviu Dragnea, are un oponent puternic în această strategie prin care vrea să-i arate lui Iohannis ce șef e el. E vorba despre Viorica Dăncilă. Premierul României și Liviu Dragnea au opinii contrare în ceea ce privește viitorul Guvernului. Ieri, în CEX, Liviu Dragnea a supus la vot varianta ca PSD să meargă pe mâna unei remanieri clasice, adică propunerile să meargă direct la Cotroceni. Șeful PSD a ridicat problema situației în care nu vor primi un răspuns de la Iohannis până săptămâna viitoare. Dragnea le-a spus ca planul B este să meargă pe o restructurare guvernamentală. Adică noile propuneri să meargă în Parlament, să ia voturi de la parlamentari și la revedere, să-l fenteze pe Iohannis. Numai că s-a trezit ‘a noastră’: s-a trezit Viorica. Ea se opune acestui plan B. Aici începe showul. A fost momentul în care Liviu Dragnea s-a învinețit, a înnebunit. El s-a adresat direct premierului în fața colegului: ‘Viorico, tu ce vrei ?’ ” a spus Denise Rifai la emisiunea Legile Puterii, potrivit știridiaspora.ro.

Iohannis pregătește marea mutare, după ce premierul Viorica Dăncilă a semnat demisia lui Tudorel Toader din fruntea Ministerului Justiției. Acesta va fi înlocuit de Eugen Nicolicea. Liderul PNL, Ludovic Orban, lansa joi o ipoteză bombă. Acesta susține că președintele nu-l va accepta pe Eugen Nicolicea la Ministerul Justiției.

„PSD s-a mai făcut o dată de râs cu propunerile pentru această remaniere, iar a-l schimba pe Tudorel Toadercu Nicolicea este ca şi cum l-ai schimba pe dracu cu tac-su. E clar că Dragnea a ajuns la un asemenea nivel de disperare ca să scape de puşcărie încât şi-a găsit singurul inconştient care este dispus să iniţieze ordonanţa privind aministia şi graţierea. Dar vreau să îi liniştesc pe români şi să le spun că era vorba aia cu ‘când o face plopul mere sau pere şi răchita micşunele”: o să ajungă Nicolicea ministrul Justiţiei când o face plopul mere şi răchita micşunele”, a afirmat Orban într-o conferinţă de presă.

Tudorel Toader și-a dat demisia după ce PSD i-a retras sprijinul politic.

„Merg la Guvern și îi prezint doamnei prim-ministru demisia din funcția de ministru al Justiției. Domnia sa va decide ce face cu această demisie, sigur, cel mai probabil o trimite la președintele Republicii, în felul acesta domnia sa declanșează procedura de remaniere prin solicitarea pe care a formulat-o și trimis-o de aseară, are în același timp și demisia mea și cel mai probabil o trimite la președintele Republicii. Voi rămâne până în momentul în care președintele îmi evalueazăm analizează, decide și emite decretul pe de o parte de eliberare a mea, pe de altă parte de numire a noului ministru al Justiției”, a spus Toader.