Pe 17 iulie, BERD a anunțat că a achiziţionat o cotă de 19% din Piraeus Bank România (PBR), în timp ce J.C. Flowers & Co. a cumpărat 76,1% din acţiuni, aceasta fiind prima investiţie a fondului american în România. Restul de 4,9% din acţiuni au fost achiziţionate de conducerea băncii. Astăzi, banza a anunțat că Dominic Bruynseels, Cătălin Pârvu, Viorel Mischie, Mădălina Otilia Teodorescu și Nikolaos Chaniotis formează noua echipă de conducere a Piraeus Bank România.

Dominic Bruynseels, cel care a preluat funcția de președinte executiv al băncii, va coordona întreaga activitate și va prelua în subordine directă funcțiile de control ale Piraeus Bank România. Dominic este unul dintre cei mai experimentați bancheri din România și nu numai, cu o practică internațională cumulată de aproape 38 ani în sectorul bancar – inclusiv în cadrul Standard Bank of South Africa, Banca Comercială Româna, Barclays Bank PLC –  atât pe piețele dezvoltate cât și pe cele emergente. El a condus achiziții majore și de succes, a dezvoltat și coordonat strategii care au dus la creșteri semnificative ale business-ului, a gestionat  schimbări și crize organizaționale, a condus Consilii de Administrație în calitate de Președinte, a transformat start-up-uri în afaceri sustenabile, a construit și supervizat planuri de creștere organică și a oferit consultanță externă unui număr de companii, instituții financiare de dezvoltare guvernamentale și organizatii non-guvernamentale. În România, a ocupat funcția de Director General al Băncii Comerciale Române în perioada mai 2008-aprilie 2012, perioadă în care banca a înregistrat profituri record (2008) și rezultate operaționale excelente (2009 și 2010). Dominic a fost Președinte al Private Investors în Africa, Vice-Președinte al Overseas Development Institute, Membru al Directoratului Consiliului Investitorilor Străini în România. El este membru al Chartered Institute of Bankers, are o diplomă în Studii Financiare, Chartered Institute of Bankers, o diplomă MBA, la Henley Management College si este licențiat în Istorie Medievală la Durham University.

Nicolae Dănilă a preluat funcția de președinte al Consiliul de Administrație al băncii. El este unul dintre cei mai experimentați și respectați bancheri din România, cu o carieră de 42 de ani în acest domeniu. Dănilă a deținut funcții de Top Management în instituții bancare precum JP Morgan Chase (România), Chase Manhattan Bank (România) și Banca Comercială Română și a fost, pe rând, Consilier al Guvernatorului Băncii Naționale a României și Consultat Strategie în cadrul BNR. 

 

Dănilă a urmat cursuri de specializare la instituții prestigioase din Londra, Paris, Frankfurt, Lausanne, New-York. El este Membru al Asociației Economiștilor din România, Membru al Academiei Oamenilor de Știință din România, Membru al Clubului de la Roma – secțiunea România, Membru al ASPEN România, Membru al Societății SOREC România. Cariera sa profesională este dublată de activitatea academică: Dănilă este Profesor la Academia de Studii Economice București. Nicolae Dănilă a publicat nu mai puțin de zece cărți de specialitate, alte zeci de articole, a participat la numeroase conferințe naționale și internaționale și a primit o serie de distincții și recunoașteri profesionale de la instituții și publicații relevante pe plan intern și internațional. Dănilă este Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” din Constanța si Doctor in Economie, al Academiei de Studii Economice Bucuresti.

Cu sediul în București, Piraeus Bank România oferă o serie largă de produse și servicii pentru clienți locali și internaționali, incluzând activități de retail, pentru IMM-uri și corporate banking. PBR operează prin 99 de unități bancare, angajează 1200 de specialiști și are aproximativ 150.000 de clienți activi.