Saptamana aceasta Piraeus Bank a lansat doua noi credite de consum pentru persoanele fizice, unul destinat achizitionarii de autoturisme si un alt tip de credit pentru nevoi personale, potrivit unui comunicat al bancii.



Creditul pentru achizitionarea de autoturisme se poate contracta fara garant, cu o dobanda variabila pentru lei de 11,9% in prezent, actualizata in functie de rata dobanzii BUBOR, aprobarea creditului putandu-se efectua in maxim 2 ore.



Creditul poate fi acordat pentru achizitionarea de autoturisme noi si second-hand prin dealerii autorizati. In functie de necesitati, suma pe care o poate contracta clientul prin acest credit poate varia intre 3.000 si 50.000 de euro, echivalent in lei. In privinta modalitatii de rambursare, perioada de creditare este cuprinsa intre 6 luni si 5 ani. Creditul permite si rambursarea in avans oricand, de-a lungul perioadei de creditare.



In privinta creditul pentru nevoi personale, acesta se poate obtine fara garant si avans, fara a preciza destinatia banilor, aprobarea creditului facandu-se, ca si in cazul creditului pentru autoturisme, in maxim 2 ore.



Creditul se acorda in lei, suma putand varia intre 150 si 5.000 de euro, echivalent in lei. Perioada de creditare este de maxim 5 ani, dobanda oferita de Piraeus Bank fiind de 13,9% in prezent. Rambursarea creditului se poate face in avans, partial sau integral.



Piraeus Bank a inregistrat, in primele opt luni ale anului, un profit net de peste 3,2 milioane de euro, de peste doua ori mai mare decat rezultatul obtinut in aceeasi perioada a anului trecut. Banca estimeaza o crestere a activelor pana la 510 milioane de euro, in decembrie curent, in august 2005 activele insumand 450 de milioane de euro.



In prezent, Piraeus Bank Romania opereaza in 23 sucursale situate in principalele orase din tara: Bucuresti, Brasov, Cluj Napoca, Galati, Pitesti, Ploiesti, Oradea, Targu Mures, Timisoara. Politica de extindere Piraeus Bank are ca obiectiv principal dezvoltarea unei retele de minim 50 de sucursale pana la sfarsitul anului 2006.




Sursa: Capital, 30 septembrie 2005