Piața Unirii, din centrul Capitalei, este una dintre cele mai aglomerate zone, mai ales în orele de vârf. Totodată, pe lângă traficul format de mașini, zona este dificilă și pentru pietoni. Într-un comunicat de presă, asociația Metrou Ușor susține că pe străzi se formează frecvent cozi lungi de mașini, iar stațiile de tramvai sunt la distanțe mari unele de altele.

În acest context, există un proiect prin care liniile de tramvai să fie unite, iar traversarea pieței să fie mai rapidă și ușoară. Sursa citată precizează că proiectul este foarte important din punct de vedere strategic și de asemenea, este așteptat de multă vreme.

Pe lângă faptul că unește rețelele de tramvai, leăgura dintre mijloacele de transport din Piața Unirii va fi și ea asigurată.

„Este un proiect de importanță strategică așteptat de foarte mult timp. Acesta nu doar că unește două rețele de tramvai, ci asigură legături între toate mijloacele de transport din #PiațaUnirii – o piață dificilă și neprietenoasă cu cetățenii, cu stații de #transport public la distanțe considerabile unele față de celelalte și cu legături dezavantajoase, printre ambuteiaje” se arată în comunicatul asociației Metrou Ușor.

”Călătorul pe primul plan”

Totodată, propunerea venită de la Asociația Metrou Ușor scoate în evidență importanța călătorului, care va putea să se deplaseze mult mai ușor dacă proiectul ar intra în vigoare. În același timp, sursa citată a mai dat și o idee despre modul în care liniile de tramvai îi pot scuti pe pasageri de sute de metri de mers pe jos.

„Propunerea Asociației “Metrou Ușor” pune în prim plan călătorul și transbordarea facilă a acestuia: liniile de tramvai care în prezent întorc la Sfânta Vineri vor putea întoarce chiar în Piața Unirii pentru a scuti pasagerii de sute de metri de mers pe jos, stațiile de tramvai vor fi conectate direct cu magistralele de #metrou, iar liniile de tip #greentrack, separate de trafic, vor permite traversarea rapidă a pieței și vor pune bazele liniilor diametrale de tramvai, ce vor străbate capitala de la un capăt la celălalt,” , mai precizează sursa citată.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea