O tentativă de phishing (forma elaborată de sustragere de date) se desfăşoară în prezent pe Internet şi vizează jucătorii concursului Super Bingo Metropolis.

Mai mulţi utilizatori de Internet au primit astăzi un e-mail care avea trecut la expeditor GECAD ePayment , integratorul de soluţii pentru comerţ electronic. Aceştia sunt informaţi că au câştigat suma de 1.000 de lei şi sunt dirijaţi către site-ul superbingo.asoc.ro. Aici sunt îndrumaţi să completeze un formular cu datele personale, plus numărul cardului bancar, cu data expirării şi codul de siguranţă. Site-ul seamănă cu cel oficial aşa că mulţi pot cădea în plasă.

„Plata sumei câştigate este procesată de către GECAD ePayment în numele Phoenix Games SRL, comerciantul care operează superbingo.asoc.ro”, se arată în e-mail.

„Ştim de această tentativă de phishing şi lucrăm la remedierea ei”, a declarat pentru capital.ro, Daniel Nicolescu, Chief Product Officer ePayement.

Utilizatorii trebuie să ştie atunci când folosesc serviciile ePayment că URL-ul paginii de plată trebuie să înceapă, obligatoriu, cu https://secure.epayment.ro, deoarece pagina de plată este întotdeauna găzduită de GECAD ePayment, iar un lacăt este afişat întodeauna pe pagina web,   atestând transmiterea securizată a datelor.

Phishing (derivat din termenul din limba engleză pentru „pescuit”) sau „brand spoofing” (imitarea imaginii), este o formă elaborată de sustragere de date, care vizează mai ales clienţii companiilor ISP, ai băncilor, ai serviciilor bancare online, agenţii guvernamentale etc.

0-45699-mailspam.jpg