Astazi, pe intraday, pretul barilului de petrol a urcat iar peste pragul psihologic de 50 de dolari. La ultimele inchideri, preturile au fost sunt valoarea de 50 de dolari, dupa cum urmeaza: la New York, WTI Intermediate a fost cotat la 49,93 dolari, in crestere cu 0,51 dolari, in timp ce la Londra, sortimentul Brent a fost cotat la 49,19 dolari, in crestere cu 1,11 dolari. Pretul cosului OPEC a fost la ultima sedinta in scadere, inregistrandu-se valoarea de 42,56 dolari, in scadere cu 1,50 dolari.

Astazi, sedinta de la New York a inceput in scadere, cotatia barilului alunecand de la 50,80 USD pana la 49,10 dolari, dupa care a inceput o crestere galopanta. Dupa o usoara oprire in jurul valorii de 50 de dolari, barilul s-a dus in sus, la ora redactarii materialului pteul variind intre 51,66-51,90 dolari pe baril.

Printre motivele care stau la baza cresterilor se numara supozitia ca bancile centrale din Asia vor anunta masuri care sa sustina cresterea economica. De asemenea, nu trebuie uitat faptul ca pe 29 noiembrie si 17 decembrie vor avea loc doua intalniri ale OPEC, in care este foarte posibil sa fie anuntata o reducere a productiei, cu cel putin 1,5 milioane de barili, in scopul eliminarii cantitatii in plus de petrol din piata si pentru a impinge pretul in sus.