"Proiectul Legii Prevenţiei a trecut cu aviz favorabil unanim de Comitetul Economic şi Social. Joi va fi adoptat în şedinţa de Guvern şi transmis către Parlamentul României în procedură de urgenţă", scrie Alexandru Petrescu

Proiectul Legii prevenţiei a fost discutat, în primă lectură, în şedinţa Executivului din 11 mai. 

Potrivit ministrului de resort, Ministerul pentru Mediul de Afaceri a integrat propunerile venite din partea a peste 17 ministere şi agenţii care au în portofoliu organisme cu atribuţii de control iar la propunerea ministerelor avizatoare în proiect au fost introduse aproximativ 290 de contravenţii. 

"Sub incidenţa acestei legi sunt şi fapte care nu se referă la activităţi unde intenţia de a încălca legea este evidentă şi care nu prezintă un grad de pericol social ridicat. Aceste contravenţii sunt din domeniile fiscal, legislaţia muncii, agricultură, turism, ape şi păduri, protecţia mediului, comunicaţii, educaţie, protecţia consumatorului, administraţie locală, afaceri interne", a explicat ministrul Petrescu în 11 mai. 

Operatorii economici vor avea posibilitatea de a remedia o abatere constatată la primul control, într-un termen de maximum 3 luni. 

Contravenientul va beneficia de prevenţie o singură dată în termen de trei ani de la data aplicării avertismentului de către instituţiile de control. 

AGERPRES