"Peste 800 de reprezentanţi ai forţelor de ordine au fost condamnaţi pentru diferite fapte de corupţie. Totodată, au fost aplicate sancţiuni penale pentru 637 de responsabili în administraţii federale şi regionale, între care 168 de reprezentanţi ai puterii executive, 224 de şefi de municipalităţi şi administraţii locale, cinci deputaţi în parlamente regionale şi 73 de aleşi în organele locale de administraţie", a precizat procurorul într-un interviu pentru Rossiiskaia Gazeta publicat vineri.

La sfârşitul lunii noiembrie anul trecut, Iuri Ceaika anunţa că, de la începutul anului 2013, 59.000 de funcţionari ai statului au făcut obiectul unor sancţiuni disciplinare sau administrative pentru fapte de corupţie.

Corupţia este o problemă serioasă în Rusia, măsurile guvernamentale menite să pună capăt acestui flagel dovedindu-se în mică măsură eficiente. Premierul rus Dmitri Medvedev recunoştea în luna octombrie că fenomenul corupţiei ‘este o mare problemă sistemică pentru Rusia’ şi că trebuie făcute încă eforturi enorme pentru a corecta această situaţie. AGERPRES