Studiul efectuat de companie a mai arătat că pensionarii mai folosesc 26% din bani pentru plata utilităților, astfel că numai 2% din bugetul lunar poate fi folosit pentru achiziția altor bunuri și servicii.
Evident, nici bătrânii nu au fost feriți de efectele crizei financiare, fie că e vorba de creșterea taxelor sau de scumpirea alimentelor. Astfel, 30% dintre participanții la studiu au spus că au fost afectați dramatic, iar alți 41%  – simțitor.
Reducerea cheltuielor s-a resimțit în cazul tuturor produselor, de la îmbrăcăminte (-43%) la alimente (-23%). Sănătatea este printre cele mai afectate: 64% dintre respondenți au renunțat la o parte din medicamente, 13% au renunțat la vizitele preventive la doctor, iar 31% preferă să se trateze singuri decât să plătească consultanță medicală.
Studiul a fost realizat de Linea Directa Communications pe un eșantion de 3.000 de persoane având vârsta peste 50 de ani, 76% fiind pensionari cu venitul mediu pe familie de 1.000-2.000 lei. Linea Directa Communications face parte din Studio Moderna Group, companie ce oferă servicii de call center.