În alte situații s-a constatat că nu se întocmeau (sau nu întocmeau corect) actele de garanție pentru activitățile prestate; nu se efectuau sau nu înregistrau inspecțiile finale; nu se mențineau condițiile inițiale de autorizare (de ex. nu aveau verificări metrologice în termen de valabilitate la sculele și dispozitivele din dotare).

În urma controalelor s-au aplicat amenzi contravenționale în valoare totală de 162.000 lei. De asemenea, s-a oprit activitatea a 42 de unități.

Dată fiind importanța sistemului de rulare al autovehiculelor, sistem cu implicații majore în siguranța circulației rutiere, inspectorii Registrului Auto Român recomandă șoferilor să folosească numai serviciile unităților de vulcanizare autorizate RAR, pentru a avea siguranța că acestea îndeplinesc condițiile minimale și obligatorii necesare. Lipsa unui lucrător calificat sau a unor scule și utilaje adecvate pot duce la defecțiuni care să afecteze siguranța circulației și pot aduce prejudicii importante atât jantelor cât și anvelopelor.