În cele trei ediții precedente, compania a finanțat 53 de proiecte cu 855.000 lei, ajutând astfel 5.600 de copii cu nevoi speciale. Pentru a patra ediție, cele 19 asociații selectate vor primi finanțări în valoare totală de 300.000 lei pentru a realiza proiectele destinate copiilor și tinerilor. Organizațiile selectate provin din București și din județele Alba, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Dolj, Harghita, Hunedoara și Iași. Printre domeniile în care vor fi derulate proiecte se numără hipoterapia, terapia prin artă, atelierele de teatru, terapia asistată de animale, fototerapia, recreerea terapeutică, respectiv reabilitarea psiho-socială și dezvoltarea unor competențe.
Programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizaţiilor non-profit care desfăşoară activităţi legate de scopul proiectului, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii) și organizațiilor religioase.
Proiectele eligibile sunt programe de terapie emoţională: terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experienţe şi acumulări personale, proiecte de terapie prin artă: instrumente vizuale, muzică, activităţi de autoexprimare creativă, individuale şi de grup.
Concursul de proiecte pentru cea de-a patra ediție a fost lansat în octombrie, iar termenul de trimitere a dosarelor de proiecte a fost 2 noiembrie 2012. Un ONG a putut să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanţare, iar fondurile totale disponibile au fost de 300.000 lei.
Grupul MOL controlează cinci rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia, Croaţia şi Italia. Compania deţine, de asemenea, o reţea de peste 1.700 de stații în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 țări. În România, MOL are o rețea de 133 benzinării, plasate pe principalele rute de transport și în zonele urbane.