În fapt, în cauză există suspiciunea rezonabilă că 30 de societăţi comerciale, prin ascunderea sursei impozabile, ar fi creat un prejudiciu de 5.000.000 de euro.

În cadrul acţiunii vor fi verificate relaţiile comeciale dintre societăţile comerciale vizate.

Activităţile se desfăşoară într-un dosar penal aflat în instrumentarea D.G.P.M.B., sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

De asemenea, în cauză s-a beneficiat de sprijinul S.R.I..

Oficiali din Parchetul Tribunalului București au precizat, pentru EVZ, că firmele din trustul Pro vizate de anchetă sunt: Media Pro Entertainment, Media Pro Studios și Domino Production.

Potrivit B1 TV, în acest moment se fac percheziţii şi în locuinţa lui Adrian Sârbu. Orlando Nicoară, directorul general al Mediafax, a scris pe Facebook că "Nu exista nici o perchezitie la Mediafax Group sau Mediafax SA, nu exista nici o perchezitie la Adrian Sarbu".

 

 

 

 

Surse judiciare au declarat pentru EVZ ca ancheta penală vizează șase firme înființate sau controlate de Adrian Sârbu și că prejudiciul total este de 20 de milioane de euro. 

Conform surselor EVZ este vorba de Alerria Management SA (4.856.625 lei prejudiciu), Apropo Media SRL (2.654.516 lei prejudiciu), Mediafax SA (49.992.294 lei prejudiciu), Mediafax Group (5.104.967 lei prejudiciu), Compania de Productie si Entertainment  (6.420.099 lei), Publimedia International (20.575.941).

Parchetul Tribunalului Bucureşti a precizat, într-un comunicat de presă, că percheziţiile făcute marţi, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, într-un dosar privind fapte de spălare de bani şi evaziune fiscală, nu vizează locuinţa lui Adrian Sârbu şi nici sediul Pro TV din bulevardul Pache Protopopescu.

“Urmare a informaţiilor apărute în mass-media şi în vederea unei corecte informări, facem precizarea că percheziţiile efectuate în data de 01.04.2014 nu vizează locuinţa numitului Sârbu Adrian şi nici sediul Pro TV din Bucureşti, b-dul Pache Protopoescu, nr. 109, sectorul 2″, arată Parchetul Tribunalului Bucureşti, în comunicatul de presă.