ArcaBoard este o mașină zburătoare propulsată electric, având 272 cai putere și 203,000 W, fiind cel mai puternic și mai ușor vehicul personal creat vreodată. ArcaBoard oferă libertate totală de mișcare. Este un vehicul personal care se poate deplasa în orice direcție posibilă, înainte și înapoi. Prețul de achiziție este de  $19,900 și poate fi comandat acum.

 

“ArcaBoard este un vehicul revoluționar. În ultimii 17 ani, am dezvoltat tehnologii aerospațiale care ținteau către cer. Acum, am folosit cunoștințele însușite pentru a dărui oamenilor o tehnologie uimitoare, pentru a împlini un vis fundamental al omului. Visul de a zbura.” A declarat Dumitru Popescu, Președinte ARCA Space Corporation.

 

ArcaBoard este construită din materiale compozite, are dimensiunile de 145x76x15 cm și o greutate de 82 kg. Această tehnologie permite unei persoane cu greutatea de maxim 110 kg, să zboare.

 

Vehiculul poate să zboare la o înălțime de 30 cm, cu viteze de până la 20 km/h. Performanța este limitată de senzorii care o echipează. Anduranța maximă este de 6 minute, dar cu accesoriul ArcaDock, bateriile pot fi reîncărcate în 35 minute.

 

 

ARCA Space este o companie de inginerie aerospațială, cu sediul în Las Cruces – New Mexico, al cărei obiectiv principal este explorarea spațială.