Pensii calculate errant pentru zeci de mii de români, acesta este amănuntul scos la iveală de fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru.

Într-o postare pe pagina personală de facebook, Alexandru scoate la iveală adevărul despre pensiile cu termen întârziat. Se pare că fostul ministru al Muncii dinaintea sa, Marius Budăi nu avea niciun interes ca pensiile acestor români să ajungă la timp.

Ea a precizat că orice pensionar care încerca să afle ce se întâmplă cu banii săi primea un răspuns arogant, sau, în cel mai bun caz, o serie de explicații pe care oricum nu le înțelegea.

„19 000 de dosare de pensii cu termen întârziat (așteptau oamenii pensiile și nu le răspundea nimeni ca să le explice ce se întâmplă) de care lui Budăi – PSD, de la care am preluat conducerea Ministerului Muncii nu i-a păsat. Nu i-a păsat, o spun direct. Pensii calculate eronat. Oameni cărora nu li se răspundea sau li se răspundea cu aroganță.

În cel mai fericit caz, li se răspundea într-un limbaj de lemn de nu înțelegea nimeni nimic. Plus mii de pensii comunitare nerezolvate cu anii”, a scris Violeta Alexandru pe facebook.

Dosare de pensii prăfuite

Totodată, fostul ministru a precizat că a făcut eforturi uriașe pentru a aduce totul la zero atunci când și-a predat mandatul. Ea a descris de-a lungul timpului situația de la Casele de Pensii și a făcut tot posibilul ca fiecare dosar de pensie să ajungă acolo unde îi e locul.

„Am adus totul la zero la finalul mandatului.

Acte din dosare lăsate pe jos în arhive, pline de praf. L-ați văzut vreodată pe Budăi să meargă el, să le ridice de pe jos, să se uite în ochii directorilor caselor de pensii și să le spună: cu mine nu merge așa. Eu am făcut-o. Convingerea mea este că nu creșterea numărului de angajați rezolvă aceste probleme. Bunul simț și un bun management. Pe care l-am văzut în câteva locuri. Acești manageri buni mi-au dat putere. Restul se plângeau în permanență, mă denigrau.

Într-un an greu în care doar eu și cei care au lucrat cu mine știu cât am tras să se dea banii (sprijinul guvernului condus de L. Orban) oamenilor ca să nu își piardă locurile de muncă. Am salvat, cu o administrație care nu a fost fericită când am cerut mobilizare de pe o zi pe alta, 1,3 milioane de locuri de muncă. Anul 2020 s-a încheiat cu 25.000 de noi angajați activi. La mine nu există ca lucrurile să nu meargă.

Nu am intrat în politică, nu am asumat răspunderea ca să pun ceva la CV, nu stau pe o funcție ca să găsesc explicații cum nu se poate. Ba da, #sepoate, indiferent de cât este de greu.

Sigur că nu au ținut toți pasul cu acest ritm de muncă. Cei care au ajuns în funcții de conducere prin aranjamente, nu. Lui Budăi i-a plăcut cum arătau lucrurile, el avea înțelegere față de cei din sistem care nu fac eforturi, cărora salariul li s-ar cuveni și fără eforturi. Eu nu văd așa lucrurile. Administrația trebuie să muncească dublu față de cât muncesc românii în privat, oameni care plătesc salariile din sistemul public, din taxe și impozite”, a mai scris Violeta.

Violeta Alexandru cere corectitudine

Fostul ministru al Muncii a mai precizat că a luat întotdeauna în serios criza cauzată de pandemia de COVID și doar și-a făcut treaba. Ea lansat și o serie de acuzații dure la adresa lui Marius Budăi de la PSD, care a respins oamenii care au muncit ani de zile și nu și-au primit pensiile la timp

Violeta Alexandru a mai subliniat faptul că își dorește corectitudine și speră că ”acest gen tupeist de a face politică” va dispărea.

„Nu am fost deloc tolerantă cu cei care așteptau să treacă timpul. Eu am luat foarte în serios criza economică generată de pandemie. Nu mi-am propus să mă pun bine cu sistemul. Sunt oameni care aleg să facă asta și probabil că le este mai ușor. Eu știu care este opțiunea mea. Am văzut pe cei care au tras și am fost intolerantă cu cei care nu au făcut față și care se justificau că au nevoie de mai mult personal.

Cât tupeu de PSDist. Budăi-PSD. Vorbește despre greaua moștenire lăsată de mine. În locul lui mi-ar fi rușine să scot capul în lume, ce să mai spun despre a mă duce la TV să țin lecții. Nu voi permite niciodată unui PSD căruia îi repugnă oamenii care muncesc să îmi țină lecții. Așa sunt PSDiștii tupeiști. Ei, de fapt, urăsc oamenii care muncesc. Și au dus această abordare și în sistemul public. Trebuie făcută o evaluare drastică în administrație, înainte de orice.

Sunt pentru corectitudine. Acest gen tupeist de a face politică, fără să lași nimic în urma ta (nimic!) va dispărea ușor, ușor. Să aveți încredere”, a adăugat fostul ministru.

foto: inquam