Evgheni Prigojin crede că pierderile din Ucraina vor fi atât de mari, încât de vor organiza plutoane de execuție pentru generalii vinovați de eșecurile armatei lui Vladimir Putin.

De asemenea, liderul Wagner spune că rușii vor pierde nu doar teritoriile pe care le-au ocupat în Ucraina, ci și părți din Rusia, potrivit CNN.

Previziunile sumbre ale lui Evgheni Prigojin

Prigojin mai crede că Rusia va fi cuprinsă de o revoluție, iar autoritățile vor trebui să trimită armata pe străzile orașelor pentru a înăbuși răscoala.

„Acum, vom suferi pierderi mari, sunt absolut sigur de asta. Acum, vom pierde cu siguranță teritorii rusești, acestea fiind în Federația Rusă”, spune el într-un clip postat pe rețelele de socializare.

„Fie va avea loc o revoltă populară, fie Duma de Stat va lua decizia să aplice pedeapsa capitală și să îi ciuruiască naibii pe toți (n.r. – generalii ruși)”, a adăugat liderul Wagner.

„Și, apropo, vă spun sincer, cred că suntem la 2-3 luni de plutoanele de execuție”, a adăugat acesta.

Evgheni Prigojin este, totodată, convins că Bahmut, oraș capturat de către mercenarii săi, va fi recâștigat de ucraineni în maxim o lună, o lună și jumătate.

Rușii ar fi respins o ofensivă a ucrainenilor în regiunea Zaporojie

Ministrul Apărării al Rusiei, Serghei Şoigu, a declarat joi că trupele sale au respins în cursul nopţii o ofensivă ucraineană în regiunea Zaporojie, în sudul Ucrainei, transmit AFP şi Reuters.

„Astăzi, la ora 01.30 (22.30 GMT) a dimineţii, în zona Zaporojie, inamicul a încercat să străpungă apărările noastre cu forţe ale Brigăzii a 47-a Mecanizate numărând până la 1.500 de oameni şi 150 de vehicule blindate”, a afirmat ministrul într-un comunicat.

„Inamicul a fost detectat la timp de forţele noastre de recunoaştere şi o lovitură preventivă a fost lansată de forţele noastre de artilerie şi aviatice şi cu folosirea de arme anti-tanc”, a adăugat Şoigu.

„Inamicul a fost stopat şi se retrage cu pierderi grele”, a continuat ministrul, potrivit căruia „forţele inamice special formate pentru punerea în aplicare a acestei străpungeri nu şi-au îndeplini misiunea”.

Tot potrivit lui Serghei Şoigu, „în urma unei bătălii de două ore, inamicul a pierdut 30 de tancuri, 11 vehicule de luptă de infanterie şi până la 350 de oameni”, afirmaţii ce nu pot fi verificate, totuşi, din surse independente.