Compania Ten Alps, infiintata in 1999 de Alex Connock si Bob Geldof, a anuntat lansarea televiziunii online Peace Channel care va prezenta, prin continut video, zonele de conflict armat si va milita pentru pace.

Portalul Peace Channel, www.peacechannel.tv, va furniza continut video, dar si galerii foto. De asemenea, utilizatorii sai vor putea sa isi impartaseasca impresiile prin intermediul unui forum. Pe langa acesata, vor exista si clipuri realizate de organzatii din intreaga lume ce lupta pentru pace si incetarea conflictelor armate.

Continutul portalului va fi asigurat de catre Brook Lapping, o subsidiara a Ten Alps, care realizeaza documentare de inalta rezolutie.

Peace Channel a fost lansat in mod oficial in cadrul Summit-ului pentru Pace de la Stavanger, Norvegia, unde laureatii preliului Nobel pentru Pace si mai multi experti au discutat cu privire la conflictele armate ce au loc in intreaga lume. Lansarea a inclus un reportaj video realizat de echipa Peace Channel in Kenya despre modul in care actele de violenta au fost reduse, cat si un interviu cu primul ministru al Kenyei, Raila Odinga. Mai mult, in cadrul lansarii televizuinii online a fost prezentat si un interviu cu presedintele Timorului de Est, Jose Ramos-Horta, care vorbeste despre crearea unui tribunal international pentru regiunea respectiva.

Peace Channel este sustinut si de Fundatia pentru Drepturile Copiilor, de catre Asociatia World Trade Centres si de guvernul Norvegiei.

Sursa: The Guardian