Dacă consorțiul din care face parte și una dintre mândriile industriei comuniste va câștiga contractul, uzina va încasa minimum 200 de milioane de euo, mai mult decât suficient pentru a reporni la turație maximă motoarele producției.

Este vorba de uzina Roman, din Brașov, care participă, ca terț susținător al MAN și Rheinmetall la o licitație organizată de Ministerul Apărării Naționale, prin care armata româniei intenționează să achiziționeze vehicule militarizate de 700 de milioane de euro.

Pentru integrarea industriei românești în programul de echipare a Armatei României cu vehicule militarizate, MHS Truck & Bus(MAN) va colabora, pe lângă Roman Brașov, cu mai mulți furnizori locali. „Ne dorim să producem, la Brașov, un camion românesc la standarde nemțești. Mai mult, strategia noastră este ca, pe măsură ce programul va ajunge la maturitate, tot mai multe componente ale platformelor de transport auto să fie produse în România. Obiectivul ultimului an al programului este acela de a produce 100% din necesarul de vehicule militarizate, exclusiv în țara noastră.“, a spus, recent, Claudia Iordache, managing director MHS Truck & Bus.

MApN a lansat în iulie o licitație pentru achiziția a 2.902 autocamioane militare de diferite tipuri și a 363 de remorci, în valoare de aproape 750 de milioane de euro, din totalul de 13.963 de platforme auto complete aprobat în CSAT pentru înrestrarea Armatei.