Pavel Stanchev va părăsi funcţia de Chief Executive Officer (CEO) al televiziunii Kanal D, poziţie pe care o deţine din 1 februarie 2009, pentru a se ocupa de un alt proiect într-o altă ţară decât România.

“Plec de la Kanal D pentru un alt proiect, într-o altă ţară. O să fac un anunţ în acest sens în două – trei săptămâni”, a declarat pentru Mediafax Pavel Stanchev.

Informaţia a fost confirmată şi de reprezentanţii Kanal D. “După un an petrecut la conducerea Kanal D România, an ce s-a suprapus cu criza economică şi care s-a dovedit a fi deosebit de dificil pentru piaţa media, Pavel Stanchev îşi încheie misiunea la Kanal D”, se arată într-un comunicat remis MEdiafax.

Kanal D va fi condus în continuare de Haluk Kurcer, Executive Member of Board of Directors, împreună cu actuala echipă de management.

Pavel Stanchev are 43 de ani, s-a născut la Sofia şi este licenţiat în jurnalism, la Paris. În ultimii 16 ani, Pavel Stanchev a ocupat diverse poziţii de conducere în câteva dintre cele mai importante companii media din lume, cum ar fi Ringier, Time Warner şi RTL Group.

Între 1997 – 2002, el a fondat şi condus de pe poziţia de General Manager televiziunea HBO România, apoi a ocupat poziţia de CEO al RTL Televizia din Croaţia. Înainte de Kanal D, Stanchev a fost, pentru o perioadă de patru ani, CEO al Nova TV Bulgaria, parte a Atenna Greece.

Postul Kanal D este operat de trustul Dogan Media International, subsidiară a grupului Dogan Yayin Holding (DYH), care este lider pe piaţa de media din Turcia. Dogan a intrat pe piaţa de televiziune din România în ianuarie 2007, când televiziunea Kanal D a primit licenţă audiovizuală de la Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA). În plus, CNA a acordat, în decembrie 2008, o licenţă audiovizuală prin satelit televiziunii Lolipop TV, un post pentru copii operat de trustul Dogan Media International, care nu a început să emită.

Acţiunile Kanal D în România sunt deţinute în proporţie de 25% de grupul media Ringier. Ringier AG a anunţat, în ianuarie 2007, că va prelua 25% din Dogan Media International. Ulterior, s-a semnat un acord între compania elveţiană şi Dogan Yayin Holding A.S.

DYH are în portofoliu său opt publicaţii, printre care cele mai importante sunt Hurriyet, Milliyet şi Fanatik, opt posturi TV (printre care Star TV şi CNN Turk), trei staţii radio şi case de producţie audio, video şi print.

SURSA: Mediafax