Am inteles de ce oamenii ar trebui pusi pe primul loc si de ce mediul de lucru este la fel de important ca si strategia.
Firma mea lucreaza intr-un domeniu unde ma bizui foarte mult pe ,,cei ce lucreaza cu
capul,, si, de aceea, inovatia este foarte importanta. Cred ca ar trebui sa existe mai multe carti in Romania despre aceste noi tendinte si curente de gandire in ceea ce priveste
managementul,,.
Aveti dreptate, seria de interviuri la care va referiti este o initiativa singulara in presa, iar scopul ei este tocmai acela de a aduce cititorilor nostri o alta perspectiva in legatura cu felul in care se fac afacerile. Toti acesti oameni sunt, deopotriva, ,,filozofi,, ai managementului, dar si practicieni, ceea ce face ca experienta lor sa fie intr-adevar, valoroasa.
Andrei Iosif, Suceava: ,,Am citit, mai demult, in Capital despre intentia Ministerului Finantelor de a introduce cateva scutiri noi in declaratiile de venit, incepand cu 2004, inclusiv pentru contributii la pensii private. Cum sunt la varsta la care acest sistem privat este atractiv as vrea sa stiu cum se aplica si de cand, exact, aceste deduceri.,,
Adevarat, in proiectul noului Cod fiscal, exista mai multe categorii de deduceri pentru impozitul pe venit. Acest Cod va inlocui toata legislatia fiscala existenta in acest moment. In una dintre variantele proiectului erau prevazute deduceri pentru persoanele fizice pentru: contributiile la fondurile de pensii private, contributiile la asigurari de sanatate private, dobanzile la creditele ipotecare, asigurarile de viata si asigurarile pentru cutremur.
Toate acestea aveau specificata cate o limita de suma, dincolo de care contributia nu mai este deductibila. Pentru asigurarile de pensii, de exemplu, suma era de 200 de euro pe an. Daca faceti o asigurare pentru care platiti mai mult, diferenta intre ceea ce platiti si 200 de euro se impoziteaza, adica nu mai este deductibila. Aceste limite, precum si lista exacta a contributiilor care pot fi deduse nu sunt clar stabilite. Proiectul Codului ar urma sa fie gata in septembrie, cand va fi supus discutiilor in Parlament. Teoretic, ar trebui sa intre in vigoare in 2004.

Erata

Hotelul care se renoveaza in statiunea Olimp este Moldova, nu Muntenia, asa cum a aparut dintr-o regretabila eroare in articolul ,,Turistii cu bani putini aleg sudul Litoralului,, din numarul trecut al revistei Capital. Hotelul Muntenia este deschis turistilor, camera costand 950.000 lei pe zi. Daca stati mai mult de trei zile, beneficiati de o oferta promotionala, tariful coborand la 800.000 lei pe zi, fara mic dejun.