Omul de afaceri Dinu Patriciu a lansat, prin intermediul vehiculului investiţional Black Sea Global Properties (BSGP), oferta finală pentru preluarea pachetului marjoritar de acţiuni al fondului de investiţii Deutsche Land, potrivit unui anunţ făcut de compania germană la Bursa de la Londra.

De la ultima ofertă făcută în 9 septembrie, când Dinu Patriciu era dispus să dea 0,12 lire pe acţiune, astăzi acesta şi-a crescut oferta la 0,13 lire pe acţiune. Oferta evaluează acţiunile Deutche Land la 43,2 milioane de lire, iar valoarea companiei este de 425,2 mil. lire, incluzând şi datorii nete de circa 382 de milioane de lire. „Oferta crescută de 0,13 lire pentru fiecare acţiune Deutsche Land este finală şi nu va mai fi crescută“, se precizează în comunicat.

BSGP deţine în prezent 32,1% din fondul de investiţii şi a obţinut din partea acţionarilor angajamente irevocabile pentru achiziţionarea a alte 23,33% din acţiuni, la noul preţ. Astfel, Patriciu devine acţionar majoritar cu 55,46% din companie.

Consiliul director al Deutsche Land, în afară de Obie Moore, reprezentantul BSGP, care nu e considerat independent, a acceptat termenii ofertei lui Patriciu ca fiind rezonabili şi la o valoare corectă.

„Suntem încântaţi că am obţinut acordul consiliului director al Deutsche Land cu privire la ultima ofertă. Suportul bordului şi angajamentele irevocabile pe care le-am primit ne asigură că vom atinge obiectivul de a obţine controlul companiei la un preţ corect pentru toţi acţionarii“, a declarat Dinu Patriciu.

Omul de afaceri Dinu Patriciu a făcut încă de la sfârşitul anului trecut o serie de mutări în zona imobiliară. Acesta a achiziţionat treptat pachetul majoritar de acţiuni al fondului de investiţii Fabian România, care deţine 11 proprietăţi în ţara noastră, pentru suma de 50,8 milioane de euro. După preluarea Deutsche Land, Patriciu a ofertat şi fondul german de investiţii Rutley cu suma de 17,5 mil. euro, pentru a prelua integral compania.