Dupa ce, in urma cu cateva luni, autoritatile din Canada si Statele Unite se confruntau cu problema pastei de dinti toxice, a venit randul autoritatilor din Mozambic. Acestea au confiscat zeci de mii de cutii de pasta de dinti falsificata Colgate dupa ce au descoperit ca avea in componenta o substanta chimica letala, informeaza CNBC. 

Ministrul Sanatatii din Mozambic a interzis vanzarea tuturor transporturilor de pasta de dinti Colgate Maximum Cavity Protection si a ordonat proprietarilor magazinelor s-o scoata din rafturi. 

Acest tip de pasta de dinti, care contine o substanta chimica folosita in antigel, a fost vanduta si in magazine de tip retail din Statele Unite. In iunie, acelasi timp de pasta Colgate falsificata a aparut si in Maryland, New York, New Jersey si Pennsylvania.

Totodata, atat in Statele Unite, Canada cat si in Mozambic au fost descoperite tuburi de pasta de dinti falsificate datorita datei de expirare inscriese pe ele, 32 iulie sau 34 iulie, si a locului de provenienta, "Afrlca de Sud". Acestea erau recomandate de "Asoxiatia Dentara Sud Africana". 

 

Nici pana in prezent nu s-a descoperit originea acesteia.

 

Sursa: CNBC