Cel mai sărac parlamentar din istoria României este deputat AUR. A trăit din banii părinților

Marți după amiaza, reporterii Digi 24 au vrut să afle motivul pentru care rubrica venituri din declarația sa de avere nu este completată, însă deputatul Călin Balabașciuc nu a dorit, în primă fază, să facă declarații pe acest subiect. Chiar dacă reporterii au insistat, deputatul a precizat că are plen și că a întârziat.

Din ce a trăit până acum

După ce plenul Camerei Deputaților s-a terminat, reporterii i-au cerut din nou explicații deputatului AUR. Acesta a spus că rubrica este necompletată pentru că nu a avut ce scrie.

”Nu am ce să declar în declarația de avere. Sunt un tânăr de 24 de ani și nu am ce să declar.”, spune acesta.

La insistențele reporterilor, el a spus că anul trecut a trăit din banii părinților, dar nu a spus despre ce sume este vorba fiind de părere că ”nu contează”.

El a mai spus că nu a muncit pentru că a fost student și că părinții l-au ajutat cu facultatea. Întrebat de reporteri dacă a fost angajat până acum, deputatul AUR a spus că nu.

Acesta a fost chestionat și cu privire la ONG-ul la care ar fi lucrat, însă a precizat că nu a lucrat la niciun ONG.

”Reporter: Spuneți că ați lucrat la un ONG, de ce nu vă vedem un CV pe site-ul Camerei Deputaților?
Călin Balabașciuc: Nu am lucrat.”

Pe lângă asta, depytatul AUR a fost întrebat de unde a avut bani pentru campania electorală, dar a preferat să nu răspundă.

Călin Balabașciuc, președintele Organizației de Tineret a AUR

Amintim că acesta este președintele Organizației de Tineret a AUR și că va împlini vârsta de 25 de ani pe 1 iunie. Acum trei săptămâni,acesta a promis că va modifica declarația de avere, însă nu s-a întâmplat.

Agenției Naționale de Integritate i s-a cerut un punct de vedere, din partea Digi24, însă instituția a refuzat să spună dacă va exista sau nu un control în acest sens.

Declarația de avere poate fi consultată aici.