Ministerul Transporturilor, prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, a demarat procedurile pentru ultimele exproprieri privind lotul 1 din autostrada Sebeş-Turda, respectiv porţiunea de şosea la patru benzi între Sebeş şi Alba Iulia. Odată urgentate lucrările de finalizare a celor 17 km de autostradă, de la începutul lunii decembrie, şoferii vor putea circula pe autostradă, între Sibiu şi Alba Iulia. Conform unor informaţii guvernamentale, constructorii lotului de autostrada Sebeş-Turda au fost invitaţi la o şedinţă, unde s-a discutat despre exproprieri şi finanţare. „Vom preda ultimele amplasamente, plata facturilor este în grafic, constructorii au front de lucru, proiectul este finalizat în proporţie de aproximativ 50%. Începând cu data de 1 Decembrie, sunt şanse foare mari să circulăm pe autostradă între Sibiu şi Alba Iulia”, ne-au explicat surse guvernamentale.

Citeşte şi: Lista actualizată a tronsoanelor de autostrăzi. Prima AUTOSTRADĂ care se inaugurează în acest an

În ultima şedinţă de guvern sa aprobat o hotarâre privind amplasamentul suplimentar care face parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Autostrada Sebeş – Turda” – Lot 1 Secțiunea C, km 0+000 – km 0+300, inclusiv Nod Rutier Sebeş, potrivit hărţii topografice/planului de amplasament prevăzut în anexa nr. 1 la prezenta hotărâre.

„Sumele individuale estimate de către expropriator, aferente despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada Sebeş – Turda” – Lot 1 Secțiunea C, km 0+000 – km 0+300, inclusiv Nod Rutier Sebeş, prevăzut la art. 1, sunt în cuantum total de 244 mii lei și se alocă de la Bugetul de Stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, în conformitate cu Legea bugetului de Stat pe anul 2018, nr. 2/2018, la capitolul 84.01 ”Transporturi”, subcapitolul 03 “Transport Rutier”, titlul 58 – “Proiecte cu Finanțare din Fonduri Externe Nerambursabile aferente cadrului financiar 2014-2020”, articolul 58.03 ”Programe din Fondul de Coeziune (FC)”, conform hotărârii privind declanşarea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ”Autostrada Sebeş – Turda” – Lot 1 Secțiunea C, km 0+000 – km 0+300, inclusiv Nod Rutier Sebeş.