El avertizează de asemenea că acest număr va creşte în fiecare săptămână dacă această situaţie, provocată de un dezacord între republicani şi democraţi asupra bugetului federal, s-ar prelungi.

Lockheed Martin, care fabrică printre altele avioane de luptă F-35, explică într-un comunicat, citat de AFP, că salariaţii în cauză nu pot lucra deoarece obiectivul guvernamental unde muncesc este închis sau pentru că inspecţia obligatorie a producţiei lor efectuată de agenţi ai guvernului nu poate fi realizată.

"Într-un efort de a minimiza impactul asupra angajaţilor noştri, le recomandăm să îşi folosească zilele de concediu disponibile pentru a continua să primească salariul şi avantajele lor", a comentat CEO al grupului de apărare, Marillyn Hewson.

Un alt furnizor major al Pentagonului, grupul industrial United Technologies, a anunţat deja concediul fără plată începând de luni pentru 2.000 de angajaţi de la divizia sa de aviaţie militară Sikorsky, care produce elicopterul Black Hawk. El a avertizat de asemenea că această cifră riscă să crească, ajungând la 5.000 de persoane afectate dacă blocajul persistă până în noiembrie.
Sursa: Agerpres