Scopul acestei ceremonii a fost acela de a demonstra loialitatea tuturor tipurilor de arme, de la infanterie la forţele aeriene şi marină, faţă de fiul lui Kim Jong Il, Kim Jong Un, care i-a succedat în funcţie tatălui său, a spus prezentatorul, scrie Agerpres.

Coreea de Nord (Republica Populară Democrată Coreeană/RPDC) celebrează joi împlinirea a 70 de ani de la naşterea lui Kim Jong Il, a cărui activitate a fost lăudată cu emfaza obişnuită de televiziunea oficială a regimului comunist. Cultul personalităţii dinastiei Kim este întreţinut în RPDC din 1948 printr-o redutabilă campanie propagandistică şi s-a intensificat după moartea lui Kim Jong Il, decedat la 17 decembrie anul trecut în urma unui atac de cord la vârsta de 69 de ani.

Kim Jong Un, care a preluat frâiele puterii, a condus miercuri o reuniune a sute de ofiţeri din armată şi funcţionari de stat pentru a aduce un omagiu memoriei tatălui său.

Cu această ocazie, Kim Yong Nam – care exercită funcţia onorifică de şef al statului – le-a cerut nord-coreenilor să-l protejeze pe Kim Jong Un "cu preţul vieţii lor" , precum şi prin eforturile comune vizând întărirea armatei şi a economiei. Această zi aniversară a fost decretată în Coreea de Nord ca "Ziua stelei strălucitoare".