Cine să mai plătească un bilet la cinema pentru filmul „Avatar” când poate ajunge în adevărata Pandora? La acest lucru s-au gândit şi autorităţile din China, care au denumit un vârf stâncos din sudul ţării după munţii plutitori din blockbuster-ul lui James Cameron: Hallelujah.

Autorităţile din Zhangjiajie, oraş din sudul provinciei Hunan care găzduieşte primul parc naţional autorizat din China, susţin că munţii plutitori din „Avatar” au fost inspiraţi de muntele numit Southern Sky Column din această regiune. Oficialii chinezi spun că un fotograf de la Hollywood a filmat aceste piscuri în 2008.

Site-ul autorităţilor din Zhangjiajie arată că fotografiile făcute în muntele Southern Sky Column au fost prototipuri pentru munţii plutitori din „Avatar”.

Astfel, chinezii s-au gândit că ar fi potrivit să redenumească piscurile din sudul ţării pentru a reuşi în acest fel să atragă cât mai mulţi turişti. Southern Sky Column a devenit Avatar Hallelujah Mountain. Ceremonia oficială pentru redenumire a avut loc la începutul săptămânii acesteia.

Turiştii din Zhangjiajie pot beneficia de un „tur magic prin Avatar – Pandora” sau un „tur miraculos către muntele plutitor din Avatar”, după cum se arată pe site-ul China International Travel Service Corp.

În China, „Avatar” a avut încasări de peste 100 de milioane de dolari, însă autorităţile chineze au decis ca varianta 2D să fie scoasă din cinema şi în locui ei să ruleze un film despre viaţa lui Confucius. În schimb, varianta 3D poate fi în continuare vizionată, însă aceasta este accesibilă unui număr prea mic de spectatori.

0-46400-avatar.jpg0-46401-china.jpg