Este pentru prima dată în istoria Jocurilor  Olimpice când evenimentele sportive vor fi distribuite în format 3D. Panasonic va fi promotor exclusiv pe NBC pentru televizoare Flat-Panel HDTV şi playere Blu-ray în timpul Jocurilor Olimpice de la Londra.

Recent, Panasonic Corporation, partener istoric al Jocurilor Olimpice pe segmentul echipamentelor Audio şi Video, a anunţat că va încheia un parteneriat cu Comitetul Olimpic Internaţional şi Olympic Broadcasting Services (OBS) pentru a transmite pentru prima data în istorie evenimentele sportive din cadrul acestei competiţii, în format 3D.

“NBC are o îndelungată tradiţie în utilizarea celor mai inovatoare tehnologii pentru a distribui imagini de la Jocurile Olimpice şi vom continua această tradiţie prin parteneriatul pe care l-am încheiat cu Panasonic şi Olympic Broadcasting Services pentru a distribui Jocurile Olimpice pentru prima data 3D”, spune Gary Zenkel, Preşedinte NBC Olympics.

Transmisiile 3D ce vor acoperi mai multe competiţii din timpul Jocurilor Olimpice de la Londra, cu o întârziere de 24 de ore, vor include evenimente precum ceremoniile de deschidere şi închidere a JO 2012, competiţiile de gimnastică, înot, sărituri în apă. OBS va produce mai mult de 200 de ore de transmisii 3D pe parcursul JO 2012 de la Londra utilizând ultimele tehnologii de producţie 3D de la Panasonic printre care AG-3DP1, o camera profesională P2HD complet integrată, cu două obiective Full HD 3D. "Recunoscută ca fiind lider în industria soluţiilor complete 3D şi sponsor istoric al JO, Panasonic este încântată de încheierea acestui parteneriat cu NBC Sports Group, lider şi iniţiator de noi tendinţe în transimiile TV de la evenimente precom Jocurile Olimpice”, spune Joseph M. Taylor, Chairman & CEO, Panasonic Corporation North America.
“Pasionaţii de sport care vor urmări această ediţie a JO vor trăi o experienţă 3D fără precedent în vizionarea evenimentelor din timpul JO. Full HD 3D este formatul care redă cel mai bine adevăratul spectacol al Olimpiadei şi suntem bucuroşi că Panasonic este compania care va aduce această experienţă video în Statele Unite”, adaugă oficialul.