ÖVAG controlează 51 de procente din Volksbank International AG, acţionarul majoritar al Volksbank România, iar un pachet de 25,4 procente aparţine băncii germane DZ Bank şi băncii franceze Banques Populaires. La finele lui 2009, grupul Volksbank International AG avea 5.483 de angajaţi şi 580 de filiale în Estul Europei. Activele VBI se ridică la 14 miliarde de euro. Volkbank Leasing, la care ÖVAG controlează un pachet de 50 la sută din acţiuni, este şi ea prezentă pe piaţa din România.

Directorul general de la ÖVAG, Gerald Wenzel, a declarat pentru APA că o opţiune pentru Volksbank International AG ar fi diminuarea participaţiei de la 51 până la 25 de procente plus o acţiune.

‘Vom analiza acest lucru cu atenţie şi ne vom lua tot timpul necesar’, a declarat Gerald Wenzel.

Grupul ÖVAG are 7.651 de angajaţi şi active în valoare de aproximativ 50 miliarde de euro. Prin vânzarea Volksbank International AG, ÖVAG ar cădea de pe locul patru pe locul nouă în topul băncilor austriece. Potrivit unor informaţii care au apărut în presă, Volksbank International ar avea o valoare de aproximativ 600 milioane de euro.

Conform noii strategii 2015, ÖVAG ar urma să se concentreze pe activităţile sale de bază, finanţări pentru companii şi sectorul imobiliar. În acest sens, până în 2015 ÖVAG ar urma să aibă o rentabilitate a fondurilor proprii de cel puţin 10 procente şi un profit înainte de taxe de cel puţin 125 milioane de euro.

Volksbank România este cea mai mare subsidiară a Volksbank International, cu active de peste 5,2 miliarde de euro. În 2008 Volksbank România a trecut pe locul trei în sistemul bancar românesc.
SURSA: Agerpres