Compania elena de telecomunicatii OTE a incheiat un acord cu sindicatele angajatilor privind programul de disponibilizare a unor salariati, informeaza un comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Londoneze. Potrivit acordului semnat, angajatii cu o vechime intre 1-5 ani in companie, dar care nu indeplinesc conditiile necesare de pensionare, vor primi bonusuri la plecarea din companie de la 5.000 pana la 36.000 de euro. OTE estimeaza un numar de aproximativ 450 de angajati eligibili pentru acest program.

Potrivit comunicatului, OTE va consulta angajatii eligibili pentru programul de disponibilizare in decursul lunii martie, urmand ca plecarile sa aiba loc incepand cu 18 aprilie. OTE intentioneaza ca pana la sfarsitul anului 2007, toti angajatii eligibili pentru programul de disponibilizare sa paraseasca compania.

OTE este unul dintre principalii jucatori pe piata telecomunicatiilor din sud-estul Europei, listat la Bursa din Atena si cea din New York. Compania desfasoara operatiuni in Romania (Cosmote), Serbia, Albania, Bulgaria si Macedonia. OTE are peste 30.000 de angajati in sase tari, iar portofoliul sau cuprinde servicii de la telefonie mobila si fixa pana la aplicatii de internet, satelit si comunicatii maritime.

Sursa: Capital 05 Martie 2007