171-34927-oskar3.jpgDr.Peter şi dr. Beryl Beynon
Pentru că, prin intermediul fundaţiei Jacob‘s Well, au organizat un concurs de ciclism pentru ajutorarea copiilor şi tinerilor cu nevoi speciale din România. Competiţia a avut loc într-o zonă muntoasă din România, pe o distanţă de 400 km, fie­­care ciclist participând cu 250 de lire sterline. Banii strânşi vor fi folosiţi la reabilitarea unui centru din Siret şi la ridicarea unor cabane pentru tinerii cu nevoi speciale.

171-34928-oskar2.jpgGhiţă Mureşan
Pentru că organizează la Cluj-Napoca o şcoală de vară în care îi învaţă pe tineri şi pe copii să joace baschet. Deşi s-a stabilit în America, singurul român prezent în meciurile de baschet ale NBA, Ghiţă Mureşan revine anual în ţară pentru a realiza şcoala de vară, pe care o susţine şi financiar. El doreşte ca practicarea acestui sport de echipă să-i ajute pe copii în viaţă. Sistemul adus în România de Big Ghiţă este realizat după un model din Statele Unite ale Americii.

171-34929-oskar1.jpgBoConcept
Pentru că a demarat un program de responsabilitate socială corporativă, „Young Bo“, prin care susţine tineri designeri, actori, arhitecţi, muzicieni în a căror activitate se oglindeşte modernul şi energia urbană. Prima parte a programului iniţiat de jucătorul internaţional de mobilier şi decoraţiuni a avut loc în concept store-ul BoConcept din Sibiu şi a constat în organizarea unei ­prezentări de modă pentru primii ­absolvenţi ai Secţiei Design Vestimentar din cadrul Facultăţii de Istorie şi ­Patrimoniu „Nicolae Lupu“ din Sibiu. Ei şi-au prezentat lucrările de licenţă ce constau în cinci colecţii ­vestimentare cu influenţe culturale diverse: Urban Flight, Queen of Hearts, Nobless-Self, Mineral Flowers şi una inspirată din perioada barocului.