151-27750-oskar5.jpgLucian Bute, pugilist român, pentru că a reuşit să îşi păstreze, pentru a treia oară, centura de campion mondial al categoriei supermijlocii, în versiunea IBF. Bute l-a înfrânt pe columbianul Fulgencio Zuniga în repriza a patra, prin KO tehnic, în cadrul unui meci desfăşurat la Montreal. Bute a devenit campion mondial în 2007, într-un meci împotriva lui Alejandro Berrio, încheiat tot prin KO tehnic. Pugilistul şi-a mai apărat titlul de două ori, în faţa lui Wiliam Joppy şi a lui Librado Andrade.

151-27751-oskar4.jpgPetrom, pentru că a inaugurat cele 110 case construite pentru sinistraţii din comuna Doljeşti (judeţul Neamţ), proiect derulat în parteneriat cu Asociaţia Habitat for Humanity şi Guvernul României. Investiţia companiei s-a ridicat la un milion de dolari, iar numărul beneficiarilor s-a ridicat la 500 de persoane. Petrom a mai derulat o campanie internă de strângere de ajutoare pentru sinistraţi.

151-27752-oskar3.jpgOtter, lanţ de magazine de în­căl­ţăminte, pentru că a reuşit să strângă, în cadrul unei campanii intitulate „Îţi ofe­rim şansa să oferi“, 159.000 de lei, sumă din care a fost achiziţionată încălţăminte nouă pentru 1.800 de copii din familii sărace, aflaţi în îngrijirea Asociaţiei SOS Satele Copiilor. Pentru fiecare produs vândut, Otter a oferit câte un discount de 5% şi a donat, de asemenea, alte 5% din valoarea acestuia pentru copiii susţinuţi de asociaţie.

151-27753-oskar2.jpgOvidiu Ghiman, pentru că a fost desemnat director pentru strategie şi dezvoltarea afacerii al Romtelecom. Ghiman (31 de ani) lucra din 1998 la RCS&RDS, unde a ocupat, din 2004, poziţia de director comercial al companiei. El îşi va prelua noua funcţie începând din această lună şi îi va raporta direct lui Yorgos Ioannidis, directorul general al Romtelecom.

151-27754-oskar1.jpgUniCredit Ţiriac Bank şi Asociaţia MaiMultVerde, pentru că proiectul Cicloteque (derulat în parteneriat de cele două organizaţii) a primit premiul pentru intervenţia având cel mai mare impact în comunitate, prin sponsorizare acordată de o companie, în cadrul Galei Oameni pentru Oameni. Proiectul Cicloteque a presupus înfiinţarea unui centru de închirieri de biciclete în Capitală, pentru a reduce poluarea cauzată de transport.