93-11524-oskar5.jpgDacia, pentru că a lansat la salonul auto de la Geneva modelul Sandero, un automobil în două volume şi cu cinci uşi care urmează să fie lansat în România în luna iunie. Preţul nu va depăşi 9.500 de euro. Începând cu luna septembrie, în România se vor produce zilnic 500-600 de autoturisme Sandero.

93-11525-oskar4.jpgBanca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), pentru că a intrat, cu 15 milioane de euro, în capitalul firmei Pharma Investments BV, care deţine 50% din farmaciile Remedio; celălalt acţionar, tot cu 50%, este Montero Group. Fondurile vor fi utilizate pentru dezvoltarea a 500 de farmacii în Europa Centrală şi de Est. Investiţia se va ridica la 55 de milioane de euro.

93-11526-oskar3.jpgRWE, Iberdrola, Electrabel, Enel, CEZ şi ArcelorMittal, pentru că au semnat un acord cu Nuclearelectrica prin care vor deţine participaţii în compania care va construi reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă. Fiecare dintre cei şase investitori va controla între 10% şi 20% din acţiunile viitoarei societăţi. Investiţia pentru cele două reactoare este estimată la 2,3 miliarde de euro.

93-11527-oskar2.jpgReconstruction Capital II Limited, fond de investiţii, pentru că a achiziţionat 63% din compania Antares Hotels, care deţine complexul Fantasy Beach Hotel din Mamaia, pentru opt milioane de euro. În viitor, complexul va funcţiona sub franciza Golden Tulip. Vânzătorul,  Dumitru Becşenescu, va păstra 37% din acţiunile Fantasy Beach Hotel. Reconstruction Capital este un fond închis de investiţii, înregistrat în insulele Cayman şi listat la bursa londoneză AIM.

93-11528-oskar1.jpgRadu Florescu, director general al grupului de comunicare Saatchi& Saatchi România, pentru că a fost numit membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Proprietatea (FP), la propunerea acţionarilor persoane fizice. John Crissoveloni, acţionar persoană fizică al FP, şi Giovanni Ravasio, fost consilier al premierilor Năstase şi Tăriceanu, au fost numiţi la propunerea Ministerului Finanţelor.