87-10321-oskar5.jpgŞcoala Internaţională Cluj, pentru iniţiativa deschiderii primului campus şcolar preuniversitar din România, cu o investiţie totală de 12 milioane de euro. Au fost deja terminate sala de cursuri, sala de mese şi sala de sport, în care au fost investite două milioane de euro. Acestea vor deveni operaţionale de la jumătatea lunii februarie, iar întregul campus se va finaliza în 2010. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Primăria Cluj-Napoca şi cu Holcim România. Campusul cuprinde spaţii educaţionale, dar şi un amfiteatru, săli pentru conferinţe, o sală de spectacol şi o piscină, la care vor avea acces şi localnicii.

87-10322-oskar4.jpgMorgan Stanley, una dintre cele mai mari bănci de investiţii din lume, pentru că a intrat pe piaţa de capital din România prin achiziţionarea unui pachet de 51% din acţiunile societăţii de servicii financiare HTI Valori Mobiliare. Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii. HTI a fost înfiinţată în anul 1997, sub denumirea de Efinvest. Înaintea tranzacţiei, societatea avea ca acţionari trei persoane fizice: Ion Ţepeş (96, 261%), Daniel Ţepeş (3,627%) şi Mihaela Ţepeş (0,112%).

87-10323-oskar3.jpgDacia, pentru că a fost desemnată brandul cu cea mai ridicată rată de creştere a vânzărilor din Europa în 2007, de 85,9%, conform unui studiu al companiei britanice de cercetare a pieţei auto Jato Dynamics. Creşterea vânzărilor Dacia a fost impulsionată de cererea mare pentru modelul Logan. Studiul a luat în considerare 27 de state europene, cu excepţia României şi a Bulgariei.

87-10324-oskar2.jpgAsociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, pentru că este organizatoarea primului stand al industriei cinematografice româneşti la European Film Market (EFM), eveniment desfăşurat în cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin. Este pentru prima oară după 1989 când România participă la EFM, unul dintre cele mai importante târguri ale industriei cinematografice europene. Standul este organizat în colaborare cu Centrul Naţional al Cinematografiei şi cu ICR Berlin.

87-10325-oskar1.jpgHirschmann Automotive, producător austriac de componente auto, pentru că a deschis o linie de fabricaţie în Parcul Industrial din Târgu Mureş. Linia de producţie are în prezent 140 de angajaţi. Compania austriacă a hotărât între timp să extindă spaţiul productiv de la 4.000 la 6.000 de metri pătraţi până la sfârşitul anului, urmând ca numărul total de angajaţi să ajungă la circa 500 de persoane.