56-5039-1.jpgCarlos Slim Helu, pentru că a devenit cea mai bogată persoană din lume, cu o avere de 59 de miliarde de dolari. Proprietarul celui mai mare furnizor de telefonie mobilă din America Latină l-a depăşit pe Bill Gates, care, conform publicaţiei Fortune, deţine active de 58 de miliarde de dolari. Slim (67 ani) este fiul unui emigrant libanez şi a reuşit să îşi crească averea anul trecut cu 12 miliarde de dolari. Operaţiunile deţinute de familia sa au reprezentat 5% din PIB-ul Mexicului. 
  
56-5040-2.jpgBRD – Groupe Sociètè Gènèrale, pentru că a depăşit în primul semestru profitul net obţinut de cea mai mare bancă din România, Banca Comercială Română. BRD a înregistrat în primul semestru un profit net de 417 milioane de lei, în creştere cu 32% faţă de nivelul raportat la 30 iunie 2006. Conform cifrelor de la sfârşitul lunii iunie, BCR este cea mai mare bancă din România în funcţie de active, cu peste 50 de miliarde de lei, în timp ce activele BRD se ridică la 30,8 miliarde de lei.
 
56-5041-3.jpgSocietatea Româna de Radiodifuziune, pentru că a hotărât să redenumească postul Radio3net în Radio Pittiş. Radio3Net a luat naştere pe 16 noiembrie 2004 prin transformarea Radio România Tineret, şi emite exclusiv pe internet. Postul de radio era condus de Florian Pittiş din 1 decembrie 1998. Artistul a murit pe 5 august la Institutul Oncologic Fundeni, unde fusese internat în stare gravă. Avea 63 de ani.
 
56-5042-4.jpgNicolae Herlea, bariton, pentru că a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de Mare Ofiţer, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani. Printre scenele pe care Herlea a cântat se numără Scala din Milano, Opera Naţională din Praga, Teatrul Balşoi din Moscova, Opera Naţională din Berlin, Metropolitan Opera din New York şi altele. A debutat în în 1951 la Opera Naţională din Bucureşti şi a rămas angajat al acestei scene. 
 
56-5043-5.jpgHidroconstruct, Iridex şi Romair, pentru că au câştigat licitaţia organizată de Primăria Iaşi pentru construirea gropii ecologice a oraşului, amplasată în localitatea Ţuţura. Proiectul are o valoare de 21 de milioane de euro şi va fi finalizat în 24 de luni. Tot în urma unei licitaţii publice, primăria Iaşi a desemnat firmele locale Construcţii 1 şi Iasicon pentru construirea unui ansamblu de 224 de locuinţe sociale, valoarea investiţiei fiind de circa trei milioane de euro.