"Este simplu, doamnă Firea. Renunţaţi la ideea stupidă de a organiza un târg în Piaţa Victoriei! Niciun primar general nu a organizat vreodată un târg în această locaţie. Pentru că este total nepotrivită pentru un târg, din multe motive. Este limpede pentru toată lumea ca scopul acestui pseudotârg este unul singur, acela de a le răpi cetăţenilor romani dreptul de a protesta în Piaţa Victoriei, locul celor mai frumoase manifestaţii publice", a scris Orban pe Facebook.

El a menţionat că Piaţa Victoriei este spaţiul public în care se exprimă o mare parte din societate şi nu este "Piaţa Dragnea".

"Dacă vă încăpăţânaţi să îi faceţi jocul lui Dragnea veţi fi personal responsabilă de tot ce se va întâmpla în Piaţa Victoriei de acum încolo. Ţineţi minte: Piaţa Victoriei nu este Piaţa Dragnea. Ci este spaţiul public în care se exprimă o mare parte din societate, cea care nu înghite pe nemestecate toate minciunile şi abuzurile PSD şi care vrea altceva mai bun pentru România", a adăugat Orban.

O parte dintre protestatarii aflaţi în Piaţa Victoriei au intrat în conflict sâmbătă cu angajaţii Primăriei Capitalei care amenajează târgul de sărbători, au împins gardurile de protecţie şi au încercat să intre pe partea carosabilă.

Primăria Capitalei va organiza, în Piaţa Victoriei, în perioada 5-17 decembrie, evenimentul cultural dedicat copiilor "Târg de sărbători – Festival de colinde şi obiceiuri de iarnă", urmând ca pe 31 decembrie, în acelaşi loc, să se desfăşoare concertul de Revelion.